Переваги Куркуміна
Куркумін – це речовина в складі всім відомої прянощі куркуми. З давніх часів вона відома своїми цілющими властивостями. І саме в лікувальних властивостях куркумина секрет популярності помаранчевої спеції як «прянощі від усіх недуг». На батьківщині куркуми – в Індії, її включають в щоденний раціон, і людина в середньому споживає 1,5-2 грами в день. Не дивно, що індійці хворіють на рак різних органів в рази менше, ніж європейці. У період з 2006 по 2019 рік було опубліковано більше 9000 робіт, присвячених дивовижним властивостям куркумина!
Куркумін допомагає боротися з раковими клітинами, викликаючи їх природний розпад, не завдаючи при цьому ніякої шкоди здоровим. Доведено, що ця речовина позитивно діє на організм пацієнтів з хворобою Альцгеймера, руйнуючи тромбоцити. Дана харчова добавка має унікальну здатність відновлювати «робочий стан» клітин серця, проникаючи в мембрани і наділяючи стійкістю до інфекцій.
При регулярному вживанні в організмі підвищується концентрація особливого пептіда- кателіцідіна, який є антимікробним, а тому допомагає в боротьбі з вірусами, грибками і бактеріями. Харчова добавка куркумін корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, зокрема при виразці, жовчнокам’яної хвороби і гастриті.
Куркумін ефективний при ревматизмі, артриті і артрозі: допомагає зняти біль і зменшити запалення. Крім того, куркумін здатний допомогти в лікуванні гострих і хронічних запальних захворювань. Будучи природним антиоксидантом, куркумін приводить в норму артеріальний тиск і допомагає уповільнити розвиток атеросклерозу. Цікавою властивістю куркумина є і те, що він сприяє поліпшенню протікання метаболічних процесів, за рахунок чого може прискорюватися втрата жирових відкладень.
Який куркумін «правильний» і як його вибрати?
Перш ніж приступити до вибору куркумина, виникає питання: чи може просто частіше вживати саму спецію. Відповідь проста: цього буде недостатньо. При виборі засобу головним критерієм є його біодоступність (засвоєння). А куркумін в складі спеції має низьку біодоступність і засвоюється організмом лише на 5-10%. Але вчені знайшли спосіб вирішення цієї проблеми за допомогою ультрасучасних технологій. Для того, щоб виділений з прянощі куркумін повністю засвоювався, в нього додають подрібнений чорний перець і переводять в міцелярно форму, яка засвоюється на 100%.
Слово «мицеллярний» походить від слова «міцела» (новолат. Micella, від лат. Mica крихітка). Міцелла- це дуже маленька частинка, подібна при-рідного провідника. Міцела, в яку укладено ту чи іншу речовину, здатна максимально засвоїтися в організмі.